Muayene/İzlem Formlarının Okul İdaresine Teslimi

ÖNEMLİ!!!

02.06.2022 551

meb_iys_dosyalar/59/07/705857/dosyalar/2022_06/02114339_Okulda-Sagligin-Korunmasi-ve-Gelistirilmesi-Programi-Uygulama-Kilavuzu.pdf

Okul sağlığı, öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.

"Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı Uygulama Kılavuzu"  doğrultusunda, öğrenciler  yıllık kontrolleri için aile hekimlerine yönlendirilmektedir. Aile hekimleri, öğrencilerin sağlık durumlarını değerlendirmekte ve öğrenci muayene/izlem bildirim formu ile öğrencilerin sağlık durumları hakkında okul yöneticilerine ve öğretmenlerine bilgilendirme yapmaktadır. Bu izlem ve değerlendirmelerle süreğen hastalıklar dediğimiz doğuştan anomali, doğuştan kalp hastalıkları, epilepsi (sara), kronik böbrek yetmezliği, kanserler, hemofili (kan pıhtılaşması yetersizliği), çölyak, diyabet (şeker hastalığı), kistik fibrozis, astım, akdeniz anemisi (talasemi), kalp-damar hastalıkları, ruhsal davranış bozuklukları, sinir sistemi hastalıkları gibi hastalıklar tanılanabilmekte ve tedaviye başlanabilmekte ya da sürdürülen tedavi hakkında okul bilgilendirilmesi sağlanabilmektedir.

Yürütülen bu çalışmalarla, öğrencilerin süreğen hastalıklar ile ilgili durumlarının, E-okul modülünde, "Sürekli Hastalıklar" bölümüne doğru ve eksiksiz kayıt edilmesi, süreğen hastalığı olan öğrencilerin eğitimiyle ilgili program ve projelerin geliştirmesini kolaylaştırdığından, sağlıkla ilgili verilerin, E-okul sistemine 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının sonuna kadar (17 Haziran 2022), aksatılmadan girilmesi  ve yeni kayıt öğrencilerin sağlık bilgilerinin alınması önem arz etmektedir.